Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  15/12/2020
Data da última atualização:  15/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, P. R. M.; BOLFE, E. L.; RODRIGUES, T. C. S.; SANO, E. E.
Afiliação:  EDSON LUIS BOLFE, CNPTIA; EDSON EYJI SANO, CPAC.
Título:  Dynamics of agricultural expansion in areas of the Brazilian savanna between 2000 and 2019.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  The International Archives of the Photogrammetry, Remote Sensing and Spatial Information Sciences, v. 43-3, B3, p. 1607-1614, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5194/isprs-archives-XLIII-B3-2020-1607-2020
Idioma:  Inglês
Notas:  Edition of proceedings of the 2020 edition of the XXIVth ISPRS Congres.
Conteúdo:  The information survey and the land use and land cover (LULC) change monitoring are essential to understand the changes in the landscape and their impacts on the environment. The Brazilian savanna (Cerrado) constitutes the second largest biome in Brazil and is highly relevant because of its rich biodiversity. The Cerrado in the Maranhão State is facing a high conversion rate of its natural vegetation into agricultural systems because of the agricultural development policies. This article aims to analyze and quantify the LULCC in the Chapadinha microregion, Maranhão State, Brazil, by comparing Landsat satellite images from 2000, 2009, and 2019. The Chapadinha microregion covers an area of more than 14,000 km² and, since 2000, presents significant spatial transformations related to agricultural expansion. The goal of this expansion is the economic development based on agricultural commodities (mainly soybean monoculture) for exportation. The study area is the third microregion in terms of agricultural production in Maranhão. The satellite image interpretation showed ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agricultura mapping; Cobertura da terra; Geobia; Land Use and Land Cover; Mapeamento agrícola.
Thesagro:  Cerrado; Uso da Terra.
Categoria do assunto:  Z Localizações Geográficas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC36858 - 1UPCPC - DDDIGITALDIGITAL
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  31/07/2014
Data da última atualização:  27/07/2017
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; OLIVEIRA, I. C. de; LINHARES, J. M. R.; BARCELOS, S. C. de; TONUCCI, L. B.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; Isabel Cristina de Oliveira, Graduanda - IFCE - Sobral, CE, Brasil; Joicy Mara Ribeiro Linhares, Graduanda - IFCE - Sobral, CE, Brasil; Samuel Carneiro de Barcelos, Graduanda - IFCE - Sobral, CE, Brasil; Lívia Bordalo Tonucci, Pós-graduação - Universidade Federal de Viçosa (UFV) - Viçosa, MG.; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Processamento de leite caprino fermentado probiótico com suco de uva.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013.
Páginas:  5 p.
Série:  (Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 137).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Dscreve o processo de produção de leite caprino fermentado com bactérias probióticas e suco de uva desenvolvido em pesquisa que envolveu a Embrapa Caprinos e Ovinos, a Embrapa Agroindústria de Alimentos e a Embrapa Uva e Vinho
Palavras-Chave:  Acid lactic bacteria; Alimento funcional probiótico; Bactérias ácido-lácticas; Fermented products; Milk product; Suco de uva.
Thesagro:  Alimento fermentado; Caprino; Fermentação; Leite de cabra; Processamento; Produto derivado do leite; Suco de fruta; Tecnologia de alimento; Uva.
Thesaurus NAL:  Fermented foods; Food technology; Fruit juices; Goat milk; Grape juice; Probiotics.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105820/1/COT-137.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC28142 - 1UMTFL - DD
Fechar






Registro completo

Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Semiárido.
Identificador:  4257
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  09/05/2002
Código do título:  5153923
Título e Subtítulo:  JOJOBA HAPPENINGS
Entidade:  Office of Arid Lands Studies. University of Arizona
Local de publicação:  Tucson-AZ
Periodicidade:  trimestral
Inicio de publicação:  1972
Coleções da unidade:  Embrapa Semiárido
1974 (9)1974; 1981 (34-37); 1982 (38-41); 1988 16(74); 1989 17(78); 1991 19(90-95); 1992 20(97-101);
Fechar
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional